Light & Building 2018 Recap

De Light & Building in Frankfurt heeft dit jaar een record aantal aan bezoekers en standhouders gehad. Tijdens dit event zijn er veel nieuwe introducties gedaan door onze leveranciers. Deze informatie willen we graag met u delen doormiddel van deze samenvatting. De verschillende leveranciers kunt u hieronder in een overzicht vinden.

Mechatronix

Coolstar, MechatronixDit jaar neemt Mechatronix voor het eerst deel aan de beurs met een eigen stand. Hier wordt de nieuwe Coolstar familie geïntroduceerd met 3 verschillende diameters van 47mm, 67mm en 86mm. Binnen deze familie zijn er standaard 2 kleuren, zwart geanodiseerd en wit electro plated. Vanuit de verschillende hoogtes van de heatsink kan er tussen de 1000 en 6100 lumen gekoeld worden.

Binnen het design zijn er wire pockets aangebracht, maar voor het productiegemak hebben ze verschillende gaten al voorgetapt. Tot slot zijn er een tweetal gaten aan de achterkant om een trekonlasting op de heatsink te monteren.

CoolFinNaast de Coolstar familie, wordt ook de focus gelegd op de Horticulture markt. Met de Coolfin kunnen ze PPF creëren tot wel 1500µmol/s, binnen dit design wordt er gebruik gemaakt van LOB’s van Bergh Hybrid Circuits. Dit geeft vrijheid in het aanpassen van het spectrum voor het stadium van uw gewas, maar ook het type gewas.

Download product specs coolstar

Download product specs CoolFin

Dalcnet

230 VAC dimmerBij Dalcnet hebben ze een flink aantal nieuwe producten geïntroduceerd op de beurs. Om te beginnen met de 230VAC dimmer, waarmee een groot scala aan lightbulbs gedimd kan worden. Doormiddel van een menu kunnen er verschillende settings worden bepaald, zoals minimum level en fade out.

De Touch dimmer, met een kleine schakelaar is er de mogelijkheid om de brightness aan te passen. Ideaal om weg te werken bijvoorbeeld in een spiegel.

Daarnaast hebben ze de Casambi gateway ontwikkelt. Dankzij deze gateway is er de mogelijkheid om het Casambi signaal te converteren naar een DALI-bus protocol of een DMX512-bus protocol.

Datasheet 230VAC dimmer

Datasheet touch dimmer

Datasheet Casambi gateway

Blueview

Blueview brengt een tweetal nieuwe strips naar de Light & Building beurs, waarbij de Dim to Warm versie er het meest uitspringt. Met 1 kanaal heb je de mogelijkheid bij het dimmen een warmere kleurtemperatuur te creëren tot wel 1800K. Hierin hebben ze 2 versies, de eerste kan gedimd worden via een TRIAC dimbare driver en de tweede versie kan worden gedimd via een PWM-signaal.

Bovendien kwamen ze met een RGB + Tunable white ledstrip. Hierbij is het mogelijk om niet alleen de kleuren van de RGB chip in te stellen, maar is het ook mogelijk elke kleur temperatuur aan te nemen door chips van 2400K en 6500K. Voor een hogere opbrengst van de witte leds kan er gekozen worden deze apart op de strip te plaatsen. Als dit niet nodig zal zijn, worden deze verwerkt binnen de 5050 package.

Datasheet PTW Dimmable Power Supply

Datasheet VTM Dimmable Power Supply

VTM dimmable power supply

SELF

TRIAC dimbare driverMet de toevoeging van SELF binnen de productlijn is er de mogelijkheid laag vermogen drivers te leveren, waarbij de drivers met trekontlasting geleverd kunnen worden. Ook biedt SELF binnen hun pakket een TRIAC dimbare driver op een constante spanning (CV). Deze zijn beschikbaar in de vermogens 30 en 75 Watt op 12 of 24 Volt.

Daarnaast hebben ze een “Slim line” serie, deze ultra platte serie heeft slechts een dikte van 16,5mm. Beschikbaar in de vermogens vanaf 15 tot 75 Watt. Ook deze serie wordt gebracht met trekontlasting op de drivers.

Datasheet Constant Voltage LED Power Supply Phasecut Dimmable

Mean Well

Op de Light & Building heeft Mean Well een toevoeging aan hun KNX programma geïntroduceerd. Naast de KNX Power Supply hebben ze nu ook een gateway ontwikkelt, om te communiceren binnen het KNX netwerk.

Khatod

Op de stand van Khatod waren een aantal nieuwe producten te zien, zoals het Modularis UGR systeem. Binnen dit systeem is een serie van lenzen ontwikkeld, echter door de accessoires is er de mogelijkheid de verblinding van het licht te verminderen.

Tape and Reel lensDaarnaast hebben ze een Tape and Reel lens ontwikkeld. Dit kan gebruikt worden om in een productielijn met pick & place te werken. Tot slot hebben ze binnen hun silicone lenzen een klein broertje uitgebracht, de SIO3 Junior. Met slechts een diameter van 90mm zijn deze lenzen ontwikkeld voor COB’s met een LED van 13mm.

Datasheet Tape and Reel lens

Datasheet SIO3 Junior

Bender & Wirth

De nieuwe COB houder van Bender & Wirth is dit jaar gepresenteerd op de Light & Building beurs. De Clip-In tool maakt de montage van COB’s in het armatuur eenvoudiger, doormiddel van een clip. Dankzij verlengingen in de clip, die hechten aan pasgaten in de houder, heeft de tool een hoog gebruiksgemak. Daarnaast is de Clip-In tool beschikbaar voor alle verschillende maten COB houders.

Clip-In tool voor COB houder

Inventronics

1200W High Power LED driverOm in te spelen op de vraag naar high-powered applications heeft Inventronics een nieuwe serie 1200 Watt High Power LED drivers gelanceerd tijdens de Light & Building beurs. Dankzij deze nieuwe serie is het niet meer noodzakelijk om meerdere drivers te gebruiken bij applicaties in bijvoorbeeld stadiums, horticulture, high mast en airports. De nieuwe High power LED drivers vereenvoudigen het ontwerp van armaturen, verlagen kosten en vereenvoudigen het thermisch beheer.

Datasheet High Power LED drivers

ELT

Op de Light & Building beurs heeft ELT verschillende innovatieve producten laten zien, waaronder de Tunable white LED driver, via Bluetooth of DALI.

Bergh Hybrid Circuits

Bergh Hybrid Circuits is toonaangevend op het gebied van LED technologie en ontwikkelt en produceert complete LED oplossingen. Het bedrijf maakt onder andere gebruik van de nieuwe CSP-LED’s, die men heeft geinplementeerd in hun modules, deze zijn geïntroduceerd op de stand van Mechatronix op de Light & Building beurs. De Chip Scale Package leds hebben het voordeel dat deze geen wire-bonding hebben, daarnaast zitten de soldeervlakken onder de led. Door het kleine formaat kunnen deze leds toegepast worden in vele toepassingen en designs.

CSP-LED's

Loading
Loading